Diastase, Incontinentie en Blessures

ElectroMagnetic Shaping Behandeling

We zien veel mensen die door blessures of gewrichtsklachten niet normaal kunnen trainen en hun spieren hierdoor niet kunnen onderhouden. Naast dat EMSHAPE-NEO wordt gebruikt voor spiergroei en het verwijderen van vet, kan het echter ook ingezet worden om problemen van diastase en stressincontinentie te verbeteren zonder dat hier een chirurgische ingreep voor nodig is. 

Waar kunnen wij mee helpen

WAT IS EEN DIASTASE?

Tijdens de zwangerschap wordt er in de buik ruimte gemaakt voor de groeiende baarmoeder. Om die reden rekken de buikspieren en de tussenliggende peesplaat op. Na de zwangerschap komen de spieren al snel terug in vorm maar het herstel van de peesplaat duurt langer. Soms blijft er ruimte tussen de buikspieren, dit noem je een diastase.

Niet goed je plas op kunnen houden als je moet springen aanzetten tijdens het sporten? Of wanneer je flink moet hoesten of zelfs lachen? Je bent niet de enige, integendeel zelfs.  Met name veel vrouwen hebben hier last van, namelijk 1 op de 5. Vaak ontstaat dit na een zwangerschap of bevalling, maar het kan ook andere oorzaken hebben.

De core bestaat uit bekkenspieren, heupen en de de spieren die de wervelkolom ondersteunen. Je kunt de buikspieren als een anker zien voor de spieren in de midden- en onderrug. Wanneer je zwakke buikspieren hebt, worden je rugspieren gedwongen om dit te compenseren. Het versterken van de buikspieren kan daarom het uithoudingsvermogen van de rugspieren verbeteren. Hierdoor raak je minder vermoeid en  ben je minder vatbaar voor overbelasting of blessures. 

Diastase recti

Diastase Recti wordt gedefinieerd als een scheiding van de Linea Alba, het bindweefsel tussen de twee rectusabdominmale spieren. Tijdens de zwangerschap wordt deze fasciale verbinding dunner om plaats te bieden voor de groeiende baarmoeder. Iedereen die zwanger is zal dit ervaren. Echter kan het voorkomen dat de spieren zich niet genezen en er een ruimte tussen de spieren blijft. De meeste vrouwen zullen spontaan genezen, maar voor anderen kunnen we zien dat de scheiding maanden tot zelfs jaren na de bevalling aanhoudt. Onderzoek toont aan dat wanneer de diastase Recti 6 maanden na de bevalling nog aanwezig is, de kans op genezing zonder tussenkomst aanzienlijk afneemt.

40% ervaart na zes maanden nog diastase recti

Bij 60 procent van de moeders is de diastase binnen zes maanden na de bevalling vanzelf weer gesloten. De overige 40 procent hebben nog bindweefsel tussen de twee rectusabdominale spieren en ervaren nog diastase recti. In principe is het niet erg om na ruim een half jaar nog een diastase te hebben, maar de klachten kunnen wel vervelend zijn. 

Zo kan je last hebben van:

 • Een opgezette, zwanger ogende buik
 • Bekkenbodemklachten
 • Lage rug- en bekkenklachten
 • Pijn rond de navel en/of een navelbreuk
 • Problemen met helemaal doorademen
 • Problemen bij het genereren van kracht en het verhogen van de buikdruk
 • Obstipatie

Wat kan je zelf doen?

Grote kans dat je zelf de diastase probeert op te lossen als je dit ruim 6 maanden na de bevalling nog ervaart. Vaak wordt het oplossen hiervan geprobeerd door intensief te sporten. Echter kan de diastase verergeren door het overbelasten van de buikspieren. We begrijpen dat dit enorm frustrerend kan zijn, omdat je met een goede intentie probeert te herstellen. Heb je last van diastase recti en wil je oefeningen gaan doen om weer de oude te worden? Dan adviseren wij om dit eerst te overleggen met een specialist. De genezing van een diastase kan een langere periode duren, wees daarom geduldig en consequent. Door je te focussen op de optimale houding bij elke oefening en de inner core aan te spannen bij het ademhalen, zal de diastase uiteindelijk genezen. 

EMShape-neo gemiddeld 6 behandelingen

EMSHAPE-NEO heeft gemiddeld 6 behandelingen

Met een behandeling van de EMSHAPE-NEO zijn de buikspieren weer in staat om dicht naar elkaar toe te groeien. Om een Diastase recti te verhelpen plannen wij 9 maanden na de bevalling een sessie van 6 behandelingen in. Wij raden het aan om tussen de behandelingen minimaal 3 weken te houden voor een optimaal resultaat. Naast dat de diastase wordt verholpen, worden jouw buikspieren ook nog eens extra zichtbaar! 

Een vervelend probleem waar nog altijd een taboe op heerst: urineverlies. De meest voorkomende vorm van urineverlies bij vrouwen is stressincontinentie, een vorm van incontinentie die optreedt bij bijvoorbeeld lachen, niezen, hoesten, tillen of sporten. We spreken van stressincontinentie wanneer je regelmatig tot structureel kleine beetjes urine verliest tijdens inspanningen. Gelukkig is urineverlies iets wat tegen gegaan kan worden! 

      Verlies je urine bij: 

 • Sterke aandrang
 • Inspanning (als tillen)
 • Sporten
 • Lachen of niesen
 • Heb je verminderde intieme gevoelservaringen vergeleken met voorheen?

Wil je urineverlies zelf aanpakken vanuit huis? Het is het proberen waard! Stressincontinentie is te verhelpen door het trainen van de bekkenbodemspieren zodat deze sterker worden. Sterke bekkenbodemspieren zijn immers dé sleutel tot het goed ophouden van de urine. De huisarts kan je doorverwijzen naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in bekken en incontinentie. Deze zogenoemde bekkenfysiotherapeut kan je oefeningen leren die de spieren kunnen versterken.

De bekkenbodem behandeling is een baanbrekende behandeling voor incontinentie en zelfvertrouwen. Deze unieke technologie zorgt voor een revolutie op het gebied van intieme gezondheid en welzijn. 

De belangrijkste effectiviteit is gebaseerd op gerichte elektromagnetische energie. Een enkele EMShape-sessie induceert duizenden spiercontracties voor de bekkenbodem spieren. Deze spiercontracties zijn uiterst belangrijk bij de heropvoeding van de bekken wanneer cliënten last hebben van incontinente. 

Uit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat 95% van de vrouwen die 6 behandelingen hebben gedaan, een significante verbetering van incontinentie ervaren. Ook ervaart 85% van de vrouwen een significante verbetering van het seksueel gevoelsbevinden. Dit betekent dus een forse besparing aan incontinentiemateriaal waarmee de behandeling niet alleen de kwaliteit van leven verbetert maar ook eenvoudig terugverdiend wordt!

Een vooraanzicht van de bekkenbodemspieren en de blaas met behulp van echografie.

95% van de patiënten

zijn tevreden

Walk-in Walk-out

procedure

Patiënt kan

kleding aanhouden

Niet-invasieve

Blessures

Blessure en pijnvrij
De elektrische impulsen richten zich direct op de spieren, maar geven geen extra belasting op de gewrichten. Gewrichten kunnen daardoor niet worden overbelast, iets wat bij conventionele krachttraining met gewichten of sporten wel gebeurt wanneer je geblesseerd ben. Hierdoor kan je pijnvrij toch de meeste van jouw belangrijke spiergroepen trainen.


Totale body
Met electromagnetic sculpting train je in 30 minuten jouw hele lichaam. Je conditie en uithoudingsvermogen verbeteren aanzienlijk. Je wordt fitter, verbrandt vet, onderhoudt bestaande spieren en bouwt nieuwe spieren op. 


Sterke rugspieren en core
Met onze specifieke rug training activeer en versterk je zelfs de diepst liggende en lastig te bereiken spieren van de wervelkolom en core. Een goed getrainde en sterke core (rug- en buikspieren) helpt bij veel rugproblemen.


Slank en fit
Een electromagnetic sculpting draagt bij aan het versnellen van de stofwisseling. Hoe sneller de stofwisseling, hoe meer calorieën je verbruikt en hoe meer je verbrandt. Door de combinatie met neo (RF) verbrandt je gemiddeld 30% vet. Met EMSHAPE-NEO bouw je bovendien ook meer spiermassa op, wat resulteert in het verbanden van calorieën. Hoe groter de spiermassa, hoe meer meer calorieën je verbrandt. Doordat met EMSHAPE-NEO spiervezels, dieper én intensiever en meer worden gestimuleerd dan bij een gewone manier van trainen, zal jouw spierkracht snel toenemen. Je wordt sterker en je zult meer energie ervaren.